Latest posts

7 naujienos

Latest posts

Erkių sezonas įsibėgėja – kaip apsaugoti savo augintinį?

Erkių sezonas paprastai prasideda kovą ir tęsiasi iki pat lapkričio, nors atsipalaiduoti nereikėtų net ir šaltuoju sezonu. Šios kraujasiurbės aktyviausios pavasarį, kai pradeda tirpti sniegas, o termometro stulpelis pakyla virš 6 laipsnių šilumos bei rudenį. Kaip nuo šių parazitų apsaugoti augintinius ir ko imtis, jeigu radote augintiniui įsisiurbusią erkę?

Plačiau
Svajojate įsigyti egzotinį augintinį? Veterinarė atskleidė, kam svarbu pasiruošti

Dalis apie augintinius svajojančių žmonių pripažįsta, kad įprasti keturkojai nedomina ir namuose jiems norisi egzotikos – gyvatės, driežo, voro, vėžlio ar reto roplio. Vis dėlto prieš įsigyjant tokį gyvūną būtina atlikti namų darbus. Pasak VET1 veterinarijos klinikos, veterinarijos gydytojos Ingridos Aleksejevos, svarbu nepamiršti, kad didelė dalis egzotinių gyvūnų yra prisitaikę gyventi laukinėje gamtoje, todėl įsitikinkite, jog pavyks jiems sukurti artimas sąlygas.

Plačiau
Veterinarijos specialistė pataria, kaip padėti apsinuodijusiam augintiniui

Silke, kūčiukais, kepta antimi ir kitais ant šventinio stalo esančiais patiekalais norisi mėgautis ne tik patiems, tačiau ir pasidalinti su savo keturkojais šeimos nariais. Vis dėlto specialistė įspėja: tokie patiekalai augintiniui nėra tinkami, dėl juose esančių prieskonių ir kitų priedų, todėl šios minties verčiau atsisakyti. Tiesa, pasitaiko atvejų, kai augintiniai vis tiek randa būdų, kaip nugvelbti vaišių nuo stalo, tokiais atvejais svarbu prisiminti, ką daryti augintiniui apsinuodijus.

Plačiau
Augintinių specialistė atskleidė, kaip žiemą rūpintis savo keturkojų pėdutėmis ir kailiu?

Žiemą, kai už lango permainingas oras, o ant pasivaikščiojimų takelių daug purvo ir druskų reikėtų nepamiršti pasirūpinti savo keturkojais. Tokiu metu oda ir kailis gyvūnams itin svarbūs, nes jie atlieka apsauginę funkciją – saugo nuo šalčio, vėjo bei kito aplinkos poveikio. 

Plačiau
Dingęs apetitas ar neįprastas elgesys – ką tai išduoda apie gyvūnų emocinę sveikatą?

Augintiniai kaip ir žmonės gali patirti stresą, jausti nerimą ir turėti psichologinių bėdų, tačiau dažnai šeimininkai negeba pastebėti pavojaus ženklų. VET1 veterinarijos klinikos veterinarijos gydytojas Žygimantas Besakirskas perspėja, kokių ženklų nedera ignoruoti ir kada laikas apsilankyti pas specialistus. 

Plačiau
Veterinarijos specialistė perspėja: fejerverkai kelia ne tik stresą bet ir pavojų gyvūnų sveikatai

Veterinarijos specialistė Justina Maniušienė sako, kad šunų ir kačių klausa yra daug jautresnė nei žmogaus, todėl fejerverkų sproginėjimas gyvūnams gali sukelti ne tik stresą, baimę ar agresiją, bet ir pavojų sveikatai ar net gyvybei.

Plačiau
Pirmoji pagalba namuose. Ką turėtumėte turėti augintinio vaistinėlėje

Atšilus orams daug daugiau laiko praleidžiame su savo nuostabiais augintiniais. Daugiau keliaujame, iškylaujame, kartu su savimi dažnai pasiimame ir savo mažuosius draugus. Pastebima, kad šiuo laikotarpiu padidėja tikimybė augintiniui sunegaluoti ar susižaloti. Tačiau ne tik išvykose ar šiltuoju metų laiku, mūsų augintinių sveikata gali sutrikti. 

Plačiau
Showing 13 to 19 of 19 (2 Pages)